07Decembar2019

Aktueleno

 • slika 1
 • slika 6
 • slika 11-p
 • slika 13-k
 • slika2
 • slika3
 • slika4
 • slika5
 • slika7
 • slika8
 • slika9
 • javascript slideshow
 • slika12-o
html slideshow by WOWSlider.com v8.8

Facebook i mi

Radnicke sportske igre 2013

Radničke sportske igre povodom 64 godine postojanja Preduzeća „MB-Namenska“ AD

NAJBOLJIM SPORTISTIMA URUČENE DIPLOME I PEHARI

Sindikat je i ove godine organizovao tradicionalne Radničke sportske igre povodom Dana preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ AD Lučani.

            Sportska takmičenja i nadmetanja do osvajanja pobedničkih mesta, istovremeno su prilika za bolje upoznavanje kolega iz različitih proizvodnih celina, poboljšavanje njihovih međuljudskih odnosa, razvijanje kolektivne svesti i osećaja pripadnosti jedinstvenoj celini. Ovakvim sportskim manifestacijama podstiče se uključivanje radnika u rekreaciju i druge aktivnosti koje imaju višestruk, a posebno zdravstveni značaj. Zato je masovnost RSI jedan od merila njihove uspešnosti.

            Ove godine su 278 radnika učestvovala u sportskim igrama, što samo po sebi govori o značaju ove tradicionalne manifestacije i potrebama radnika za rekreativnim aktivnostima. Može se reći da je ova aktivnost Sindikata naišla na izuzetan odziv u kolektivu.

            Na različitim terenima, pretstavljajući svoje proizvodne celine, zainteresovani radnici- sportisti iz kolektiva su se nadmetali u deset disciplina – malom fudbalu, odbojci, pikadu, šahu, ribolovu, streljaštvu, basketu, nadvlačenju konopca, bacanju kamena sa ramena i stonom tenisu. Pripadnice lepšeg pola iz fabrike takmičile su se u streljaštvu, pikadu i odbojci (mešovite ekipe).

Jedino radost i tugu pobede i poraza nisu osetili teniseri, koji su zbog loših vremenskih uslova svoja nadigravanja ostavili za neku drugu priliku.

Svi ekipni i pojedinačni sportski susreti su protekli u fer borbi i služili su daljem razvijanju zajedništva koje je neophodno svakom kolektivu.

            Pobednici ovogodišnjih igara okupili su se na zajedničkoj svečanosti u ponedeljak 27. maja 2013. godine u Hotelu „Lučani“. Najboljim ekipama i pojedincima, u prisustvu rukovodioca i njihovih saradnika, diplome i pehare u ime organizatora uručio je Zoran Babić, predsednik Sindikata. U svom obraćanju se zahvalio svim učesnicima u ovogodišnjim Radničko sportskim igrama i poželeo da i narednih godina nastavimo sa ovo tradicijom!

pehar

Utakmice u malom fudbalu igrane su na terenima sportskog centra „Mladost“ Lučani i bile su posećene od strane gledalaca, naročito po lepom vremenu. Fudbalski susreti radnika „MB – Namenska“ odigrani su po bod sistemu u devet kola i počeli su sa prijavljenih osam ekipa – “Sferični (Mokra linija)”, “Sferični (Suva linija)” “NP-I”, “CŠO”, “NP-II”, “Energetika”, “ Vatrogasci193”, “NP-IV”. Tokom takmičenja, ekipa “NP-IV” je zbog bolesti radnika i nedovoljnog broja igrača odustala od daljeg takmičenja, pa je turnir okončan sa sedam timova.

Vremenske prilike nisu pogodovale odigravanju utakmica, ali je i u takvim uslovima fudbalski turnir priveden kraju. Kiša i nepogode nisu nimalo umanjivale draži pobede, a veliki broj utakmica, sa puno neizvesnosti i drame, bez ikakvog incidenta, završavao se sportskim pozdravom kolega-sportista. Publika je znala da nagradi svaki lep gest, zaštiti omiljene, negoduje na odluke, ali i aplauzom isprati učesnike.

U konačnom plasmanu, pobednički pehar je pripao ekipi „CŠO“, drugo mesto je osvojila ekipa „Vatrogasci 193“, a treće fudbaleri ekipe „Sferični (Mokra linija)“.

Diplomu i statuu, kao najbolji igrač ovoga turnira dobio je Predrag Alempijević, a ista priznanja su uručena i najboljem strelcu, Branislavu Stamboliću, kao i najboljem golmanu u malom fudbalu Slavković Vladimiru.

             Krajnje sportskim odnosom tokom svih utakmica i korektnim ponašanjem prema sudijama, publici i drugim učesnicima, pehar za FAIR-PLAY zasluženo je osvojila ekipa malog fudbala „B-reona“.

            Radnici koji vole i igraju odbojku sa posebnom radošću su učestvovali na ovim igrama, jer nemaju organizovane uslove za redovno rekreativno bavljenje ovim sportom. Sa puno žara i nadahnuća takmičilo se oko 40 učesnika podeljenih u četiri ekipe. Sve utakmice su odigrane u sali OŠ „Milan Blagojević“ uz pomoć Odbojkaškog kluba.  

            Prva tri mesta u odbojci pripadaju ekipama:

                                    1. „NP-III“

                                    2. „Kapele", "C-reon" i "B-reon“

                                    3. „Banderaši“

            Od deset prijavljenih takmičara u pikadu najveći broj su bile naše koleginice, a ove godine je po prvi put metu gađao i naš kolega. Rezultati su ipak ostali ne promenjeni, tako da prva tri mesta pripadaju našim trima koleginicama.            

Najbolje tri su: 

 1. 1.Ljiljana Milinković
 2. 2.Svetlana Pantelić
 3. 3.Marina Stanišić

 U pojedinačnoj konkurenciji discipline sportski ribolov ove godine se prijavilo 30 ribolovaca. Zaljubljenici u reku, štap i plovak, u specifičnim uslovima tišine i isčekivanja, takmičili su se na Marića bari. Najveći ulov su ostvarili:

          1. Milovan Marinković

          2. Dejan Jovanović

          3. Blagoje Kulizić 

Takmičenje u streljaštvu se odvijalo u prostorijama starog obdaništa u Lučanima. Sigurnom rukom i pokazanom preciznošću strelci „MB – Namenske“ su zadivili domaćine.

U konkurenciji 37 muškaraca najbolja tri strelca su:

                     1. Mario Meić           

                     2. Goran Glavonjić

                     3. Marijan Tadić

Naše koleginice ni ove godine nisu izostale iz takmičenja ove sportske discipline. Od prijavljenih sedam, prva među najpreciznijim je Slađana Nikolić, drugoplasirana je Radmila Milosavljević, a treće mesto je zauzela Ljubica Stambolić.

U konkurenciji šahista, kojih je ove godine bilo prijavljeno 16, najuspešnija tri su: 

 1. 1.Darko Mićović
 2. 2.Milan Maćić
 3. 3.Savko Dukanac 

Takmičenje u streljaštvu se odvijalo u prostorijama starog obdaništa u Lučanima. Sigurnom rukom i pokazanom preciznošću strelci „MB – Namenske“ su zadivili domaćine.

Za razliku od prošlogodišnjih Radničko sportskih igara, kada su loši vremenski uslovi sprečili zaljubljenike u basket da se takmiče, ovog maja tereni i tribine za male sportove su bili ispunjeni, zadovoljnih radnika koji su se prijavili za učešće u ovoj sportskoj disciplini. Nadmetao se 31 basketaš, što pokazuje veliku zainteresovanost naših kolega za ovom sportskom disciplinom. Oformljeno je bilo pet ekipa - "B", "Kapela", "RTK", "Banderaši" i "Školjke".

 Prva tri mesta zauzele su ekipe:

                                          1. "CŠO"

                                          2. "Banderaši"

                                          3. "RTK"

 Ovogodišnji Turnir organizovan povodom Dana Preduzeća biće zapamćen po rekordnom broju različitih sportskih disciplina.

            Na Terenima za male sportove radnici Preduzeća „MB-Namenska“ odmerili su svoje snage u disciplini nadvlačenje konopca. Prijavile su se četiri ekipe – „Kapela“, „Električari B-reona - Banderaši“, „B-reon-Raketna goriva (Povratak otpisanih)“ i "Vatrogasci", a svaku od njih činilo je po osam učesnika, koje su sa tribina bodrile njihove kolege-navijači, prijatelji i ljubitelji ove sportske discipline.

            Prvo mesto je osvojila ekipa „Električara B-reona -  Banderaši“, kao najsnažnija, zasluženo drugo mesto pripalo je ekipi „Vatrogasci“, a treće mesto ove godine su podelile ekipe „B-reon - Raketna goriva i Kapele“.

             Dom kulture u Lučanima je takođe bio mesto okupljanja radnika lučanske Namenske u toku ovogodišnjih majskih igara. U prepodnevnim satima bilo je održano takmičenje u sportskoj disciplini stoni tenis. Takmičilo se 20 radnika-stonotenisera, a prvi među najboljima ove godine bio je Željko Pavlović, drugo mesto zauzeo je Milan Matijašević, a treće Milan Domanović

Deseta sportska disciplina na ovogodišnjim Radničko sportskim igrama bila je bacanje kamena sa ramena. Kamen težak 12 kilograma bacala su četiri prijavljena takmičara.  

            Najduže je bacio Rade Obrenović zauzevši prvo mesto, kamen je imao kraću putanju u rukama radnika Zvezdana Bekčića, koji je bio drugoplasirani, a treći je Stanojlo Stanišić.

 

Android aplikacija

android1

Radio D Lučani

Brojac poseta

1122781
Danas
Juce
Ove nedelje
Prosle nedelje
Ovog meseca
Proslog meseca
Svi dani
56
434
2070
1077883
2486
13533
1122781
Vasa IP: 35.172.217.40
Vreme na serveru: 2019-12-07 01:53:00