19Juni2018

• PREDSEDNICIMA SINDIKALNIH ORGANIZACIJA SAMOSTALNOG SINDIKATA METALACA SRBIJE
• UPRAVI SAMOSTALNOG SINDIKATA METALACA SRBIJE

Poštovani,
Ovim putem POZIVAMO Vas na zajednički sastanak predstavnika (po najmanje 5 članova Samostalnog sindikata metalaca Srbije) svih sindikalnih organizacija u okviru Samostalnog sindikata metalaca Srbije.
Sastanak zakazujemo za sredu 15. januar 2014. godine u Sali II Dvorane Doma sindikata, u Beogradu, Trg Nikole Pašića br. 5, sa početkom u 11,00 sati.

TEME:
1. POVLAČENjE IZ SKUPŠTINSKE PROCEDURE ZAKONA O PRIVATIZACIJI I ZAKONA O STEČAJU, KAO I POVLAČENjE IZ PROCEDURE ZAKONA O RADU;
2. DONOŠENjE ODLUKE O ZAKAZIVANjU PROTESTA ČLANOVA SAMOSTALNOG SINDIKATA METALACA SRBIJE U BEOGRADU.

Nakon ovog sastanka, svi učesnici predaće zahteve SSMS i GS IER „Nezavisnost“ Predsedniku Narodne Skupštine Republike Srbije i Predsedniku Vlade Republike Srbije.

SAMOSTALNI SINDIKAT METALACA SRBIJE Predsednik, Zoran Vujović
SAMOSTALNI SINDIKAT METALACA SRBIJE RADNA GRUPA PREDUZEĆA U RESTRUKTURIRANjU Predsednik, Goran Miletić

sindikat metalaca logo i potpis

Broj: 03/1

• PREDSEDNIKU VLADE REPUBLIKE SRBIJE
• PRVOM POTPREDSEDNIKU VLADE REPUBLIKE SRBIJE
• MINISTRU PRIVREDE

Poštovani,
Zbog neodgovornog i pogubnog delovanja Ministra privrede suprotno javno datim obećanjima na sastanku svih direktora i predsednika sindikalnih organizacija preduzeća u restrukturiranju održanom 05.12.2013. godine u Domu sindikata u Beogradu, kao i nepoštovanja socijalnog dijaloga i puštanja u skupštinsku proceduru Predloga zakona o privatizaciji, Predloga zakona o stečaju, i pripremi novog Zakona o radu bez predhodnih konsultacija sa predstavnicima reprezentativnih sindikata,

Z A H T E V A M O:

2. RAVNOPRAVNO UKLjUČIVANjE REPREZENTATIVNIH SINDIKATA U CELOKUPAN POSTUPAK ZAOKRUŽIVANjA RADNOG ZAKONODAVSTVA I DONOŠENjE „KODEKSA RADA“;
3. POŠTOVANjE I STAVLjANjE U FUNKCIJU, INSTITUCIJA SOCIJALNOG DIJALOGA, POSEBNO SOCIJALNO-EKONOMSKOG SAVETA REPUBLIKE.

Ukoliko se ovi naši legalni i legitimni zahtevi ne ispoštuju, zatražićemo smenu resornih ministara i premijera i organizovati masovne proteste koji uključuju sve vidove sindikalne borbe protiv ugrožavanja interesa naših članova, zaposlenih i članova njihovih porodica.

Broj: 03/2

PREDSEDNIKU NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE

Poštovani,
Obaveštavamo Vas da će Samostalni sindikat metalaca Srbije i GS IER „Nezavisnost“ 15. januara 2014. godine u sali II Dvorane Doma sindikata u Beogradu, sa početkom u 11,00 sati organizovati sastanak organa sindikalnih organizacija Samostalnog sindikata metalaca Srbije i GS IER „Nezavisnost“.
Na tom sastanku ćemo još jednom (po ko zna koji put) skrenuti pažnju javnosti, političara i narodnih poslanika na pogubno delovanje Ministarstva privrede i Vlade Republike Srbije, izraženo kroz usvajanje Predloga zakona o privatizaciji, Predloga zakona o stečaju i puštanje istih u skupštinsku proceduru, kao i puštanje u proceduru izmena i dopuna Zakona o radu.
Po završetku skupa učesnici sastanka pročitaće naše zahteve ispred Narodne Skupštine Republike Srbije, kao i ispred Vlade Repubike Srbije.
Od Vas tražimo da delegaciju Samostalnog sindikata metalaca Srbije i GS IER „Nezavisnost“ primite na razgovor kako bi smo Vas informisali o našim zahtevima.

Broj: 03/4

PREDSEDNIKU SAVEZA SAMOSTALNIH SINDIKATA SRBIJE
INDUSTRIJSKIM SINDIKATIMA U SAVEZU SAMOSTALNIH SINDIKATA SRBIJE

Poštovani,
Obaveštavamo Vas da Samostalni sindikat metalaca Srbije i GS IER „Nezavisnost“ u sredu 15. januara 2014. godine u sali II Dvorane Doma sindikata u Beogradu, sa početkom u 11,00 sati organizuju sastanak odbora svih sindikalnih organizacija u okviru Samostalnog sindikata metalaca Srbije i GS IER „Nezavisnost“.
TEME:
2. DONOŠENjE ODLUKE O ZAKAZIVANjU PROTESTA ČLANOVA SINDIKATA U BEOGRADU.

Pozivamo Vas da u duhu solidarnosti uzmete učešće u sastanku i date doprinos borbi u zajedničkom interesu.

Broj: 03/5
• PREDSEDNIKU REGIONALNE ORGANIZACIJE SSMS ZA CENTRALNU, ISTOČNU I ZAPADNU SRBIJU
• PREDSEDNIKU POKRAJINSKE ORGANIZACIJE SSMS ZA POKRAJINU VOJVODINU
• PREDSEDNIKU ORGANIZACIJE SSMS ZA GRAD BEOGRAD

Poštovane kolege,

Informišem Vas da je 10. januara 2014. godine u Samostalnom sindikatu metalaca Srbije održan sastanak Radne grupe preduzeća u restrukturiranju.
Na ovom sastanku je još jednom ocenjeno da su Predlog zakona o privatizaciji, kao i Predlog zakona o stečaju koji su upućeni Narodnoj Skupštini Republike Srbije na usvajanje po hitnom postupku, kao i izmene i dopune Zakona o radu pogubne po preduzeća u restrukturiranju i zaposlene u metalskoj industriji.
Iz tih razloga, dogovoreno je da se u sredu 15. januara 2014. godine u sali II Dvorane Doma sindikata u Beogradu, sa početkom u 11,00 sati organizuje sastanak odbora svih sindikalnih organizacija u okviru Samostalnog sindikata metalaca Srbije i GS IER „Nezavisnost“.

TEME:
2. DONOŠENjE ODLUKE O ZAKAZIVANjU PROTESTA ČLANOVA SINDIKATA U BEOGRADU.

Na ovom sastanku usvojićemo zahteve ovih sindikata i u pratnji svih učesnika sastanka predati ih Predsedniku Narodne Skupštine Republike Srbije i Predsedniku Vlade Republike Srbije.

Poštovane kolege,
Molim Vas da poziv koji Vam dostavljamo u prilogu, dostavite svim predsednicima sindikalnih organizacija SSMS sa vaše teritorije i angažujete se oko dolaska na ovaj sastanak u što većem broju.
Metalski pozdrav,

sindikat metalaca logo i potpis