17Decembar2018

Početak borbe za pravedne reforme

CESTITKE PREDSEDNIKA METALACA 1

Beograd, 27.01.2014.
Broj: 06/6

- PREDSEDNICIMA SINDIKALNIH ORGANIZACIJA PREDUZEĆA U RESTRUKTURIRANjU I PREDUZEĆA METALSKE INDUSTRIJE SRBIJE
- PREDSEDNICIMA REGIONALNIH ORGANIZACIJA SSMS
- ČLANOVIMA UPRAVE

Poštovane kolege,

U ime Samostalnog sindikata metalaca Srbije, u ime mojih saradnika i u moje lično ime čestitamo Vam i zahvaljujemo se na odličnoj organizaciji i izvođenju protesta, koji smo održali 24. januara 2014. godine.

Sada svima nama mogu da kažem da je protest uspeo.

Takođe, ovim velelepnim protestom svima smo poslali poruku da smo ozbiljna organizacija i da bez nas ne mogu vršiti reforme društvenih odnosa.

Zakon o privatizaciji i Zakon o stečaju neće se naći na dnevnom redu Narodne Skupštine Republike Srbije dok se ne usaglase na Socijalno ekonomskom savetu Republike Srbije a Ministar privrede je podneo ostavku.

ČESTITAM VAM.

Međutim, kao što smo najavili, nas čeka ozbiljan posao, kako na ovim zakonima, tako i na izmenama i dopunama Zakona o radu, u tom smislu očekujemo i Vaše predloge i Vašu podršku.

Važno je da o protestu i o njegovim rezultatima obavestite radnice i radnike Vaših preduzeća, radnike metalskih preduzeća na teritoriji koju pokrivate, da ih uputite u poslove na izmenama navedenih zakona koji nas očekuju i najavite moguće reakcije sindikata ako se pregovori ne budu odvijali u interesu zaposlenih.

Metalski pozdrav.

SAMOSTALNI SINDIKAT