21Juli2018

Београд, 14.6.2012.

МИНИСТАРСТВУ ОДБРАНЕ - н/р Министру

МИНИСТАРСТВУ ЕКОНОМИЈЕ И РЕГИОНАЛНОГ РАЗВОЈА  - н/р Министру

На састанку Комисије ОИС-а Самосталног синдиката металаца Србије  који је одржан дана 14.06.2012. године у Београду, на коме су присуствовали испред предузећа Одбрамбене индустрије Србије председници синдикалних организација: „Први партизан“ – Ужице, ХК „Крушик“ - Ваљево ,Компанија „Слобода“ – Чачак, „Застава оружје“- Крагујевац, „Прва искра - наменска производња – Барич,  „Милан Благојевић“ – Лучани,  „Прва петолетка“ - наменска - Трстеник и „14.Октобар“ – Крушевац

Komisije-5Sednica-Valjevo-1

Разматрана је информација  да се у Министарству одбране одржавају састанци на тему усклађивања са Законом о привредним друштвима, на коме нема присуства Синдиката, па је једногласно усвојен следећи:

З  А  К  Љ  У  Ч  А  К

1. Нико не може доносити Одлуке о начину располагања и управљати друштвеним капиталом без сагласности Синдиката друштава у ОИС као јединог легитимног представника запослених.

2. Приликом уноса капитала у АПР, мора се унети вредност капитала по структури власништва, а АПР мора издати Решење о упису вредности капитала по структури власништва капитала.  Значи,  не прихватамо унос укупног капитала у  збирној вредности у АПР, јер се на тај начин не евидентира и  нестаје друштвени капитал у АПР, који реално постоји у билансима стања свих друштава.

3. Захтевамо да пословодство друштава и МО у процес усклађивања са Законом о привредним друштвима одмах укључе представнике Синдиката друштава. У противном, а у циљу заштите интереса запослених и друштвеног капитала, употребићемо сва законска средства да одбранимо наше право располагања и управљања над тим капиталом.

4. О начину како желите да решите питање друштвеног капитала, обавестићемо писменим путем Председника Републике Србије, Владу Републике Србије и јавност.

Уколико се не поступи по захтевима Синдиката ОИС, спречићемо констистуисање нелегалних органа.

Достављено:

КОМИСИЈА ОДБРАМБЕНЕ ИНДУСТРИЈЕ СРБИЈЕ